๐ŸŒธ SITI NURNADIERA HASHIM ๐ŸŒธ




BFFUID xx STEAMBOAT
posted by ITSNDIERABEAR May 31, 2015 0 comments
Before exam haritu BFFUID cadang nak buat BBQ tapi bila fikir balik BBQ rugi sikit sebab BFFUID ada 10 orang tapi perut macam ada 30 pam minyak  tong . Dan lepas bincang dengan ibu baby  Farah kami semua setuju nak makan steamboat .



Dan sebelum malam tu , kami ( aku , jiah , dan sofea ) lepak rumah namin dulu . Duduk dalam bilik akak namin adalah kebiasaan BFFUID 
ใƒฝ(ยดโ–ฝ๏ฝ€)/ actually zaf pun ada cuma dia datang lambat sikit dan tak sempat sebenarnya tak nak selfie dengan dia  selfie dengan kami . Erm kesian diaa . 


Kalau tengok dengan teliti dekat namin tu , dia cuma bertuala ใ…‹ใ…‹ใ…‹ใ…‹ใ…‹ใ…‹ dari aku datang rumah dia sampai ke semua orang datang dia still tak mandi . 


Dannnn inilah dia . Sahabat dunia akhirat . Jantung hati pink aku . Dan madu maybe ? ใ…‹ใ…‹ใ…‹ใ…‹ใ…‹ budak yang tak da kening ni jugaklah yang selalu memahami isi hati orang ni erm . Selalu bagi kata kata semangat . Selalu bagi pesanan . **kesat air mata** 

โ€ขโ€ขkucing terlepas . Ya allah comell nyaaaaa โ€ขโ€ข



masa tunggu fina datang pulak , tetiba ada harith dekat luar rumah . Berbaju melayu lagi . Rasanya baru balik masjid . Errm bukan senang nak jumpa budak sekarang balik dari masjid . Masa tu dia singgah rumah kawan dia dan aku rasa masa dia panggil kawan dia mesti dia rasa macam nak baling batu dekat kami semua sebab bising plus kacau dia . Hahahaha k dia tak tau aku suka dia . --'


Lepas semua dah ready kami pun pergi rumah Farah . Aku , farah , namin , sofea , dan zaf satu kereta dengan ayah farah . Fina dan jiah satu kereta dengan ibu farah , makcik , mimi , dan tasha . Perfect plus meletop gituu .. Masa dalam kereta kami semua bising gila hahahaha . Dan jiah dan fina pula , k aku tak tahu situasi sebenar depa dua . Mesti senyap je .

Masa sampai dekat kedai tu , ibu farah lah yang berperanan penting . Hahahaha kamsahamida ibu .. Kami pergi ambik semua makanan yang ada . Well perut kami ada banyak bahagian . Yang paling penting saat tu lah yang nak makan ala ala korean gituu . Dua dapur untuk BFFUID dan satu dapur untuk bahagian makcik , ibu , tasha dan mimi .


Candid gila gambar ni ใ…‹ใ…‹ pic cr ; phone ibu farah . Semuanya main peranan penting untuk masak lol . Masak dan makan itulah BFFUID . 


โ€ขโ€ขmakan dan terus makanโ€ขโ€ข


โ€ขโ€ข semua tengok sini ** 
**satu dua tiga ... senyumm** 

 

โ€ขโ€ข okey jom masak balikk โ€ขโ€ข 

Masa makan ni lah benda yang paling lawak . Lawak ka --: erm entah la . Tapi masa jiah tengah sibuk masak dan aku tengah sibuk bercerita dengan fina tetiba air didih tu jatuh atas pemanggang dan terpercik dekat muka aku . Kau rasa lawak ? Tapi jiah sempat gelak manakala muka aku serius macam nak makan orang . 

Disebabkan kami semua terlalu kenyang , kamiambik keputusan untuk rehat kejap lol . Ibu kata kalau tak habis tak boleh balik HAHAHAHA teringat waktu kecik kecik dulu duh . Dan kami sambung makan semula . Dan sampai satu tahap tu kami semua give up nak habiskan semua makanan ใ…‹ใ…‹ใ…‹ใ…‹ใ…‹ใ…‹ tak pasti berapa banyak jag air sky juice kami order . Sebab free lol . Lepas bayar semua tu kami keluar . Keluar bukan keluar saja .. selfie itu pentingg ..

Macam keluarga kan . Ya ya . Bffuid selalu perasan . Perasan ? Tak kot . Bffuid memang satu family pun . Family yang ada ramai mak ayah , abang kakak dan adik lol . Dan memang BFFUID manusia yang beruntung sebab ada keluarga yang besar macam ni . Am i right ? Sebab tu ramai manusia di luar sana yang cuba musnahkan bffuid .

โ€ขโ€ข masa selfie dengan tasha (kakak farah) dia kata '' kena ubah nama bffuid ni . Kena letak BFFUIDT'' HAHAHAHA boleh jerr tasha . โ€ขโ€ข


โ€ขโ€ข sebab kami terlalu swag untuk selfie tengah tengah jalan raya pada tengah malam macam tu . Dan ada kereta tu , orang dalam kereta tu tegur kami HAHAHAHAHA . dan kami selfie dekat satu kedai tu . Tak perasan kedai tu ada cctv . Bila sedar ada cctv aku mula buat gwiyomi dekat situ ใ…‹ใ…‹ใ…‹ใ…‹ใ…‹ใ…‹ โ€ขโ€ข 


DAN BERGITULAH CERITA KAMI .. MALAM YANG PENUH DENGAN GELAK KETAWA . DAN UNTUK MAKLUMAT SEMUA MANUSIA DAN ALIEN DI LUAR SANA , INI KALI PERTAMA BFFUID KELUAR MALAM . TAPI TETAP DI BAWAH PENGAWASAN IBU BAPA HAHAHAHAHA. WELL KAMI NI ANTI SOCIAL GITUU . LAGI PUN ANAK DARA TAK ELOK KELUAR MALAM MALAM . CONTOHI LAH BFFUID . KELUAR MALAM BERSAMA KELUARGA . :----3 โ€ขโ€ข THE END โ€ขโ€ข 










ร‚ยฉ 2014 - Layout created by nadiera hashim.
Do you know ? WE LIVE UNDER THE SAME SKY