🌸 SITI NURNADIERA HASHIM 🌸




Result PT3
posted by ITSNDIERABEAR December 22, 2014 0 comments



alhamdulillah. Itu ja yang boleh aku ucap masa tengok result
Hanya Allah saja yang tahu rasa hati ni . Lepas jumpa cikgu Rosmizi dan ambik result dekat cikgu aku tu rasa macam " ya allah . Ini lah kali pertama aku bangga dengan diri aku " . Mungkin result aku tak sehebat budak budak lain yang hebat sains dan math tapi aku tetap bangga dengan diri aku .


Nampak kelemahan aku disitu . Haish . Hang kena berusaha lagi nad *tampar pipi kuat kuat* . Walaupun mama,  abang-abang,  kaklong , abang ipar dan kakak ipar aku bangga sebab 5A tu tapi aku nak buat depa lagi bangga . Ramai orang tanya :

•mama hang marah tak hang dapat F tu ? 
•mama hang bandingkan hang dengan anak orang lain tak ? 

Soalan depa tu menusuk ke peparu *ayat sofea* . Actually mama aku jarang nak bandingkan aku dengan anak orang lain . Bukan maksud aku mama aku tak pernah langsung bandingkan aku dengan orang lain tapi tak la TERLALU bandingkan . Actually aku 
faham perasaan hampa yang lain bila dibandingkan dengan anak orang lain . Sapa suka dibandingkan rite ?

 Aku tau kebanyakkan followers aku lebih kepada 'orang berumur' tak lah terlalu tua tapi lebih matang dari aku . *faham kan ? Angkat kening* Tapi kepada makcik makcik yang baca entri dekat blog aku ni , aku cuma nak cakap : 

stop comparing your children with others. Go and adopt that child if you want a perfect daughter or son.  You never know how pressure your daughter / son prepare themselves for this stupid exam

Ok itu saja. Cuba fahami anak anak. I can feel them. Gred tahun ni tak menurun sebaliknya menaik. Itu bukan salah pelajar. Kami dah buat sehabis mungkin dan inilah hasilnya. Apa apa pun bangga dengan diri hampa ok . Kalau result hampa tak mencapai apa yang hampa nak *macam aku* berusaha smpai berjaya okeyh!  *pesan pada diri sama*






© 2014 - Layout created by nadiera hashim.
Do you know ? WE LIVE UNDER THE SAME SKY